Нова грешна стъпка в амбициозния план на Борусия (Дортмунд)

Нова грешна стъпка в амбициозния план на Борусия (Дортмунд)
Изразилият готовност да се бори за титлата в Бундеслигата тим на Борусия (Дортмунд) записа ново разочарование, след като завърши 2:2 с Вердер (Бремен) у дома. Така след едва шест кръга отборът вече не е спечелил половината от мачовете си. Съставът от “Сигнал Идуна Парк” е с един успех в последните си четири двубоя в германския шампионат и е на седма позиция, макар разликата с лидера Байерн (Мюнхен) да е едва 3 точки.



В късния съботен мач от програмата на шестия кръг Борусия рано-рано допусна гол, но още до почивката успя да обърне. После обаче инкасира още едно попадение, след което не съумя да реализира нито едно от много си положения.

Марио Гьотце започна като титуляр за домакините за първи път през сезон, а българинът Илия Груев не беше в групата на Вердер, тъй като игра за дублиращия тим.

Тимът от Бремен започна ударно с красив гол на Милот Рашица още в 7-ата минута. Само две по-късно обаче Гьотце изравни с глава - 1:1.

Четири минути преди паузата Марко Ройс донесе обрата след асистенция на Торган Азар. В 55-ата обаче капитанът на “жълто-черните” беше надигран при центриране от корнер и Марко Фридъл вкара за 2:2.

След това се игра основно пред вратата на Иржи Павленка, който обаче спаси всичко, а и домакините на няколко пъти стреляха в аут. В 69-ата минута стражът отрази изстрел на Ашраф Хакими, а после Азар нямаше шанс при добавката. Появилият се от пейката Пако Алкасер на два пъти се размина с вероятно победен гол за Борусия.

В сряда тимът от Вестфалия ще гостува на Славия (Прага) в среща от Шампионската лига, а след това ще пътува и до Фрайбург.

Вердер пък е в средата на класирането, а в следващия кръг го очаква нова тежка визита - на Айнтрахт (Франкфурт).
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти