Ман Сити срещна трудности в Ливърпул, но пречупи Евертън и не допусна увеличаване на дистанцията (видео)

Ман Сити срещна трудности в Ливърпул, но пречупи Евертън и не допусна увеличаване на дистанцията (видео)

Шампионът Манчестър Сити положи големи усилия, за да победи с 3:1 Евертън на "Гудисън Парк", благодарение на което се доближи отново на пет точки от лидера във временното класиране на Премиър лийг Ливърпул. Двубоят бе доста труден за "гражданите", тъй като домакините се представиха много силно. Габриел Жезус (24') откри резултата, но Доминик Калвърт-Люин (33') изравни. Рияд Марез (71') отново даде преднина на гостите, а след това на сцената излезе стражът на Манчестър Сити Едерсон, който се отличи с три решаващи спасявания. В 84-тата минута Рахийм Стърлинг донесе спокойствие на шампионите.

Джосеп Гуардиола бе направил четири промени в сравнение със състава, който разгроми с 8:0 Уотфорд преди седмица. Олександър Зинченко, Илкай Гюндоган, Рахийм Стърлинг и Габриел Жезус стартираха, докато Серхио Агуеро, Бернардо Силва и Давид Силва останаха на скамейката за началото.

Доминик Калвърт-Люин и Тио Уолкот бяха титуляри за Евертън.

Още в първата минута Пикфорд трябваше да се намесва след хубав удар на Марез. Марко Силва пък трябваше още в началото да направи принудителна смяна, след като при първата атака на гостите Тио Уолкот получи тежък удар в главата след центриране на Стърлинг. Алекс Иуоби влезе на мястото на бившия халф на Арсенал, който бе изнесен на носилка.
В 12-ата минута удар на Гюндоган от два метра разтресе напречната греда. Секунди след това Пикфорд спаси с крак изстрел на Марез.
Рахийм Стърлинг направи много добър пробив в 18-ата минута, преодоля Коулмън и опита да намери Жезус в наказателното поле, но Мина бе пласиран добре и изчисти пред голлинията.
В 24-тата Делф отне от Де Бройне, след което Дин центрира много добре в наказателното поле, но Фернандиньо блокира. Секунди след това Манчестър Сити излезе напред в резултата. Марез проби отдясно, след което намери Де Бройне, който центрира прекрасно към Жезус. Бразилецът засече с глава отблизо, давайки преднина на гостите.

Евертън се опита да отговори веднага, но Едерсон спаси силен изстрел на Сигурдсон от границата на наказателното поле.
В 28-ата минута "гражданите" организираха нова добра контра, при която Стърлинг изведе Марез, но ударът на алжиреца попадна в ръцете на Пикфорд.
В 33-тата минута Евертън изравни. Фернандиньо сгреши при изчистването на едно дълго подаване в наказателното поле, Иуоби се пребори за топката и продължи към Коулмън, който от малък ъгъл прехвърли Едерсон. Калвърт-Люин подложи главата си на самата голлиния - 1:1.
"Карамелите" можеха дори да стигнат до пълен обрат в 40-ата минута, когато Иуоби отправи добро извеждащо подаване към Сигурдсон, който протегна крак и игра с топката, но не успя да прехвърли излезлия напред Едерсон. Сити отговори с опасен изстрел на Жезус, който премина над вратата.
В 47-ата минута Гюндоган имаше втора страхотна възможност да се разпише днес, след като получи от Стърлинг в наказателното поле, но ударът му бе блокиран.
В 54-тата минута Мина бе изпуснат в наказателното поле и засече отблизо центриране на Сигурдсон от фаул. Топката тупна в земята, след което се насочи под гредата, но Едерсон показа страхотен рефлекс и спаси отбора си от сигурен гол.
В 60-ата минута Марез изведе по земя Стърлинг зад обраната, но английският национал не успя да намери вратата и стреля встрани от целта.
Голмайсторът на Манчестър Сити Серхио Агуеро се появи в игра в 66-ата минута, заменяйки Габриел Жезус.
Рияд Марез даде преднина на гостите в 71-вата минута, когато изпълни много добре пряк свободен удар. Алжирецът стреля в близкия ъгъл на Пикфорд, но стражът се забави с реакцията си и не успя да избие топката, която бе пласирана до гредата.
В 77-ата минута Калвърт-Люин пропусна страхотна възможност да изравни за втори път, след като получи от Сиурдсон и стреля към далечния ъгъл, но Едерсон изби, след което топката премина на сантиметри от гредата.
Две минути след това отново бразилецът спаси Манчестър Сити. Мина засече с глава центриране на Сигурдсон и насочи топката към ъгъла, но Едерсон някак успя да извади и това положение. Калвърт-Люин пък не можа да направи точна добавка.
В 84-тата минута Стърлинг донесе спокойствие на гостите. Пикфорд изби с крак удар на Агуеро, след което топката стигна до бившия играч на Ливърпул, който стреля силно, кълбото рикошира в напречната греда и тупна зад голлинията. След известно забавяне технологията на голлинията сигнализира на главния рефер, че това е гол - 3:1 и победа за Манчестър Сити.
СТАТИСТИКА ТУК!
МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти