Уулвс се справи с Уотфорд в дербито на дъното и грабна първа победа за сезона

Уулвс се справи с Уотфорд в дербито на дъното и грабна първа победа за сезона

19-ият Уулвърхамптън спечели дербито на дъното срещу 20-ия в класирането Уотфорд с 2:0 в мач от седмия кръг на Висшата лига.

Двата отбора нямаха нито една победа в последните си пет срещи в първенството преди този кръг и всеки от тях се надяваше да прекъсне черната си серия, но домакините се добраха до победата с голове на Мат Дохърти в 18-ата, който засече топката от близко разстояние след асистенция на Педро Нето, и автогол на Дарин Янмаат в 61-ата, който не реагира добре при центриране на влезлия само няколко минути по-рано Морган Гибс-Уайт и прати топката в собствената си мрежа.

По този начин играчите на Нуно Еспирито Санто прекъснаха и черната си серия от 10 поредни срещи без победа в Премиър лийг, след като не постигнаха нито един успех и в последните си три срещи от миналата кампания.

Гостите бяха по-активния тим притежавайки топката в 60% от времето на мача и отправяйки цели 5 удара в рамките на вратата без успех, докато Уулвс се добра до победата с едва два точни удара, един от които доведе и до първото от попадение във вратата на Бен Фостър.

Победата изкачи “вълците” на 13-о място в класирането със седем точки, а гостите останаха на дъното с едва две. В следващият кръг домакините имат тежката задача да гостуват на шампиона Манчестър Сити, докато “стършелите” ще домакинстват на Шефилд Юнайтед.

 

МИНУТА ПО МИНУТА!

СТАТИСТИКА!

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти