Бока Хуниорс най-накрая се пропука

Бока Хуниорс най-накрая се пропука

Лидерът в аржентинската Суперлига Бока Хуниорс най-накрая се пропука и стъпи накриво преди първия полуфинал за Копа Либертадорес срещу вечния съперник Ривър Плейт. "Генуезците", които записаха рекорд и нямаха допуснат гол в първите седем кръга, стигнаха само до 1:1 с Нюелс Олд Бойс пред 48 000 на "Бомбонера".

Наставникът Густаво Алфаро след повече от месец можеше да разчита отново на тандема Мауро Сарате и Рамон Абила в атака. Именно бившият играч на Лацио пропусна две възможности, а в 31-ата минута асистира на капитана Карлос Искуердос. Техничарят центрира от корнер, а централният бранител беше точен с глава.

През втората част двата тима направиха пропуски, а най-сериозният за гостите бе на капитана Макси Родригес. Появилият се от резервната скамейка Карлос Тевес също пропусна да удвои, а в 80-ата минута Кристиян Инсауралде матира Бока с глава. Така вратарят Естебан Андрада, който пише история, прекъсна серията си без гол на 1049 минути, от тях 863 в първенството.

Равенството остави Бока на върха с 18 точки, но разклати самочувствието на тима преди сблъсъка на "Монументал". Именно срещу "милионерите" беше предното равенство 0:0 преди месец.

Нюелс Олд Бойс има 14 точки и заема осмото място.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички