Викингът Вархолм с втора световна титла на 400 м/пр

Викингът Вархолм с втора световна титла на 400 м/пр

Най-добрият състезател в бягането на 400 метра с препятствия през сезона Карстен Вархолм затвърди изявите си с втора поредна световна титла в дисциплината. 23-годишният норвежец триумфира на шампионата в Доха с 47.42 метра, след като през сезона два пъти подобри европейския рекорд и с 46.92 секунди заема второто място във вечната ранглиста на дисциплината.

Вархолм спази традицията и нахлузи шлем на викингх след победата, а радостта му отново беше много бурна. Норвежецът целуна и едно от препятствията, които му донесоха втората световна титла.

Вторият най-бърз през сезона и делящ третото място във вечната ранглиста Рей Бенджамин (САЩ) опита да атакува норвежеца накрая, но не успя да стигне до златото и трябваше да се задоволи със среброто след 47.66 секунди.

Голямата надежда на домакините Абдерахман Самба (Катар), който дели третото място във вечната ранглиста с Бенджамин, нямаше сили да се съревновава за първите две места, но все пак спечели бронзовия медал с 48.03 секунди. Той донесе и първото отличие на страната си от шампионата в Доха.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти