Константин Маршавелов с пета титла в пистовия шампионат

Константин Маршавелов с пета титла в пистовия шампионат

Пилотът на "КА-2 Рейсинг Тийм" Константин Маршавелов с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X, записа второ място в четвъртия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта, който се проведе в Стара Загора. С този подиум, Маршавелов си гарантира петата шампионска титла и трета поредна в серия "Макси".

Маршавелов стартира от втора стартова позиция в неделната надпревара. До шестата обиколка той бе плътно зад лидера, но след това получи повреда в автомобила и намали темпото, като завърши на втора позиция. Това е четвърти пореден подиум за пловдивския пилот. В предишните три старта на писта "Лики Моли", "Писта Русе" и завърналата се в календара "Писта София" той завърши като победител. Последното състезание за сезона ще бъде на "Писта Бургас" на 19-20 октомври.

"Състезанието вървеше добре, до шестата обиколка, след това получих проблем в автомобила и трябваше да намаля темпото, което ме извади от борбата за първото място", бе краткия коментар на Маршавелов след състезанието.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти