БФС със сензационна промяна, тя засяга най-вече топ клубовете на България

БФС със сензационна промяна, тя засяга най-вече топ клубовете на България

Изпълкомът на БФС налага сензационна забрана, която влиза в сила от сезон 2020/2021 и касае най-вече топ клубовете на България. Според нея родните тимове вече няма да имат право да пускат вратари, които са с паспорти от държави извън Европейския съюз.

"Ръководните фактори в българския футбол също така приеха предложението за налагане на глоби и наказания на четвъртите съдии, съдийските наблюдатели и делегатите на двубои от вътрешното първенство при неспазване или незадоволително изпълнение на служебните им задължения, както и предложението на Треньорската школа за забрана участието на вратари с паспорти от държави извън Европейския съюз в професионалния ни футбол от началото на състезателната 2020/2021 година", обявиха от БФС чрез официалния си сайт.

Предложението на Треньорската школа идва след направен от там анализ, че в елита на България има прекалено много чуждестранни врати, което пречи за развитието на българските вратари и заради това страда националният тим на България. Както е известно, в последната среща на "лъвовете" дебют на вратата направи 37-годишният Христо Иванов, а преди година рекорд постави 42-годишният Георги Петков, който пази два мача в Лигата на нациите.

В момента чуждестранните вратари в efbet Лига

Лудогорец - Хорхе Броун (Аржентина) и Ренан (Бразилия)
ЦСКА-София - Густаво Бусато (Бразилия), Витаутас Черниаускас (Латвия)
Левски - Милан Миятович (Черна гора)
Берое - Душан Перниш (Словакия)
Славия - Антонис Стериакис (Гърция)
Черно море - Миодраг Митрович (Швейцария)
Дунав - Генадий Ганев (Украйна)

Царско село

- Иван Чворович (Сърбия)

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти