Реал М се измъкна в мач, в който ВАР покри българските съдии (видео)

Реал Мадрид едва стигна до домакинско 2:2 срещу Брюж във втория си мач от група "А" на Шампионската лига. Испанците губеха с 0:2 до 55-ата минута, но все пак докопаха точката, която е от огромно значение, защото в първия кръг те бяха загубили с 0:3 от Пари Сен Жермен. Главна роля на "Сантиаго Бернабеу" изиграха българските съдии Георги Кабаков и неговите асистенти Диян Вълков и Мартин Маргаритов. На два пъти те маркираха засади при спорни положения за гол, но и в двата случая ВАР ги коригира и призна попаденията. Минута преди изравнителното попадение за 2:2 главният арбитър изгони капитана на Брюж.

Емануел Денис реализира на два пъти за гостите - в 9-ата и 39-ата минути. В 55-ата Серхио Рамос върна единия гол, а в 85-ата точен беше и Каземиро.

30 Реал Мадрид - Брюж

Реал си изпати от позната слабост - много пропуски напред и колебливи изяви в защита. Освен това Тибо Куртоа усети болки в стомаха и трябваше да напусне на почивката.

За Брюж това е втора точка след 0:0 срещу Галатасарай преди две седмици. Тази вечер белгийците изпуснаха да спечелят, тъй като при 2:0 техен играч не успя да реализира от чиста позиция.


Полузащитникът Лука Модрич се завърна в стартовия състав на "белите", след като известно време лекуваше контузия. Хърватинът беше част от познатото трио в центъра с Каземиро и Тони Кроос, което донесе толкова успехи на тима.


При отсъствието на Гарет Бейл на крилото започна Лукас Васкес. Еден Азар и Карим Бензема бяха другите двама футболисти с офанзивни функции в състава на Зинедин Зидан. Марсело е възстановен, но в началото беше на пейката, а като ляв бек действаше Начо Фернандес, който игра там и срещу Атлетико Мадрид през уикенда. Иско също беше сред резервите, а Хамес Родригес остана извън групата.

На вратата на Брюж беше бившият страж на Ливърпул Симон Миньоле. 


Мачът логично започна с натиск на домакините и в 5-ата Карим Бензема нанесе първия опасен удар с глава, но топката излезе в аут.
В 9-ата минута гостите с лекота осъществиха атака, при която Денис, с известна доза късмет, изпрати топката в мрежата. Асистентът вдигна засада и първоначално Георги Кабаков не зачете гола, но след преразглеждане от страна на ВАР стана ясно, че такава не е имало и Брюж поведе.
Испанците веднага тръгнаха в атака, за да върнат гола и Лука Модрич претендираше за дузпа за нарушение на Клинтън Мата, но не я получи.
Хърватинът беше близо до гола в 21-вата, когато засече подаване на Даниел Карвахал, но кълбото мина на сантиметри до гредата.
В 24-ата Еден Азар пробва изстрел от въздуха, след който топката рикошира и Миньоле нямаше какво да стори, но за негова радост топката пак излезе в аут.
Реал беше натикал съперника в неговото поле и в 28-ата Рафаел Варан спечели борбата за висока топка след корнер, но Миньоле се отличи с рефлекс и парира.
Белгийците стигнаха отново до полето на Куртоа в 34-ата минута и положението им беше 100-процентово. Вратарят обаче спаси.
Две минути след това Бензема изведе Кроос, но германецът не уцели рамката от няколко метра.
Гостите нанесоха втория си удар в 39-ата минута, когато Денис пак излезе сам срещу вратаря и пак за малко да се спъне, но все пак насочи кълбото в мрежата за 2:0.
До почивката Бензема беше най-близо до гол за Реал.

На полувремето Зинедин Зидан реагира с двойна смяна. Марсело замени Начо, а новият страж Алфонс Ареола зае мястото на Куртоа.
Нещата продължиха по същия начин с атаки на Реал и попуски. Азар нямаше късмет в 50-ата минута, а след това и Каземиро не съумя да преодолее Миньоле.
В 54-ата обаче Брюж беше на крачка от трети гол, но Ареола спаси майсторски.
Секунди след това Серхио Рамос вкара с глава, но Кабаков пак вдигна ръка за засада след сигнал на помощника си. Макар на първо гледане да изглеждаше, че защитникът е зад последния в отбраната, системата за видеоасистент изчисли, че футболист в черно-синьо покрива испанския национал и съответно попадението беше зачетено.
В средата на втората част Зидан пусна на терена и Винисиус Жуниор. Кабаков пък извади картон за бавене на Миньоле още в 68-ата минута.

В 84-ата минута Кабаков взе решение да покаже втори жълт картон на кпитана на Брюж Рууд Вормер за много опасно влизане в крака на Винисиус. От последвалото центриране Кроос намери Каземиро, който с глава направи 2:2.
В добавеното време Рамос за малко да донесе победата с глава след грешно излизане на Миньоле. Същото обаче можеше да се случи и на другата врата, тъй като Шрайверс беше изпусна, но стреля неточно.
В следващия кръг Реал гостува на Галатасарай на 22 октомври, а Брюж приема ПСЖ.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти