Наставникът на Барса: Имаме отбор, който може да спечели всичко

Наставникът на Барса: Имаме отбор, който може да спечели всичко

Тимът на Барселона се подготвя за труден тест при домакинството си на Интер в среща от втория кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Мачът е в сряда вечер на “Камп Ноу”. През миналия сезон двата тима пак бяха в една група, като тогава испанците се наложиха вкъщи с 2:0, а на “Сан Сиро” се стигна до равенство 1:1. Сега обаче треньорът на Барса Ернесто Валверде очаква съвсем различен съперник.


“Интер се промени много в сравнение с миналата година - има нов наставник и много нови футболисти”, заяви Валверде.

“Нерадзурите” се радват на впечатляващ старт на сезона в Серия “А”, като са спечелили всичките си срещу досега. Ще ни бъде трудно да им вкараме, ще ни бъде трудно като цяло. Но все пак целта ни е да спечелим. Очаква ни интересен мач”, добави треньорът.

Все още няма яснота дали Лионел Меси и Усман Дембеле ще могат да играят, тъй като и двамата бяха контузени и едва в понеделник проведоха първа пълноценна тренировка.

“Ясно е, че не съм щастлив заради тези травми, но пък и не съм притеснен. Антоан Гризман може да играе и вляво, и в центъра на атаката, а имаме и други футболисти за дясното крило. Атмосферата в съблекалнята е добра и се потрудихме доста, за да изградим този колектив. Всеки сезон стартираме под натиск, че трябва да побеждаваме. Но пък и разполагаме с отбор, който може да спечели всичко - дори понякога нещата да не се получават. Не знам кой е фаворит в сряда - ние или Интер. Но и не ме интересува. Ние сме наясно, че трябва да спечелим и ще дадем всичко от себе си. Целта ни е да сме първи в групата, но ако нещата се усложнят, то и второто място е добре дошло”, каза още Валверде.

Другите съперници в групата са Славия (Прага) и Борусия (Дортмунд).

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти