Вашингтон най-сетне ликува след "уайлд кард" драма (видео)

Вашингтон най-сетне ликува след "уайлд кард" драма (видео)

Точно половин век след основаването на клуба и 14 години след преместването му от Канада в САЩ, Вашингтон Нешънълс най-сетне успя да преодолее съперник в плейофите на МЛБ. Столичани надделяха над Милуоки Бруърс с 4:3 след драматичен обрат на своя ст. "Нешънълс Парк" и спечелиха "уайлд кард" мача в Националната лига.

За създадения през 1969 г. под името Монреал Експос клуб това е общо шесто участие в елиминациите на Мейджър лийг, като предишните пет започнаха и приключиха в дивизионните серии на НЛ – веднъж на канадска територия (1981) и четири пъти след 2005 г. вече на американска (2012, 2014, 2016, 2017). Вашингтон беше съвсем близо до ново болезнено отпадане, след като рано-рано изостана с 0:3 срещу Милуоки и до 8-ия ининг беше отбелязал само една точка.



В предпоследното си нападение обаче атаката на Нешънълс успя да напълни базите при два аута срещу звездния клоузър на Бруърс Джош Хейдър (L 0-1). Тогава на бат застана 20-годишният Хуан Сото, който удари единичен хит вдясно, а благодарение на грешка на аутфилдера на "пивоварите" Трент Гришам позволи и на тримата рънери да стигнат до хоума.

"Това ще ми тежи. Ще ми тежи много дълго време – промълви съкрушеният новобранец Гришам. – Просто подарих на Вашингтон място в следващия кръг. Болезнено е. Очаквам тази мисъл да ме тормози през цялата зимна пауза."



Мениджърът на Бруърс Крейг Каунсел се опита да вдъхне увереност на своя възпитаник: "Това е част от играта. И е много разочароващо, убеден съм, че и Трент е разочарован. Но всички ние знаем, че Трент е една от причините да сме тук. Той ни помогна да стигнем дотук. Този ининг беше много грозен. Но в бейзбола се случват и шантави неща."

Съвсем естествено, колегата му начело на Нешънълс Дейв Мартинес беше на противоположния полюс на емоциите. "Започнахме ужасно, но се заклехме, че няма да се откажем – заяви треньорът, говорейки за целия сезон, но репликата му спокойно може да се отнесе и за конкретния мач. – Казвах на момчетата: "Обещавам ви, че ако не спираме да се борим, нещата ще се обърнат". Така и стана. И ето ни днес тук."



Макс Шързър започна на възвишението за домакините нощес и позволи на гостите да поведат с 3:0 след два хоумръна в първите два ининга – двоен на Ясмани Грандал в 1-вия и соло на Ерик Теймс във 2-рия. Трей Търнър отвърна с хоумрън срещу стартера на Милуоки Брандън Уудръф в 3-тия и това бе всичко в атака и за двата тима чак до повратния 8-и ининг.

Влезлият в 6-ия да хвърля за Нешънълс Стивън Страсбърг (W 1-0) получи победата след три чисти защити. Затварящият питчер Даниъл Хъдсън (S 1) пък я запази, въпреки че пусна рънер на база в 9-ия.



Сега на Вашингтон предстои сблъсък с Лос Анджелис Доджърс в дивизионните серии на Националната лига. Първите два двубоя от плейофа във формат "3 от 5" са на терена на най-силния отбор в лигата през 2019 г. – ст. "Доджър" в Ел Ей, в четвъртък и петък (3-4 октомври). В столицата ще се играе мач №3 и евентуално мач №4 на 6 и 7 октомври, а при необходимост от решаваща пета среща домакини ще са "мошениците" на 9 октомври.

На същите дати ще се срещнат и другите два полуфиналиста в НЛ – Атланта Брейвс и Сейнт Луис Кардинас, с домакинско предимство за "смелчаците".





ПЛЕЙОФИ В МЛБ 2019

Национална лига, "Уайлд кард"

Вашингтон Нешънълс - Милуоки Бруърс 4:3

      ст. "Нешънълс Парк"                 
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
 H
 E
        МИЛУОКИ   
 2 
 1
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 0
 0 
  3
 7 
 2
        ВАШИНГТОН   
 0
 0 
 1
 0 
 0
 0 
 0
 3 
 Х
  4
 5
 0 

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти