В Кардиф Сити разочаровани от решението на ФИФА по случая “Емилиано Сала”

В Кардиф Сити разочаровани от решението на ФИФА по случая “Емилиано Сала”

Уелският клуб Кардиф Сити изразиха разочарованието си от решението на ФИФА, че трябва да платят 6 милиона евро на Нант като първи транш от сделката за преминаването на загиналия футболист Емилиано Сала.

28-годишният Сала премина от френския клуб в Кардиф през януари тази година, но самолетът му претърпя катастрофа и изчезна във водите на Атлантическия океан по време на полета от Франция за Англия. В този инцидент футболистът намери смъртта си.

Сумата по трансфера, която беше договорена, е 17 милиона евро. От Кардиф отказваха да платят тези пари, тъй като играчът е загинал и реално не е бил тяхна собственост. Двете страни стигнаха в спора си до Световната футболна централа и казусът беше разгледан.

ФИФА задължи уелсците да платят предварително договорения първи транш по сделката, който е в размер на 6 милиона евро.

"Ние сме крайно разочаровани от това решение. Смятаме, че ФИФА основава това свое становище едва на малки детайли от общия контекст, като не взима под внимание целия пакет от документи по сделката. Има явни признаци, че съглашението не бива да се смята за действително, тъй като условията по него не са били изпълнени в нито един момент, се казва в официалното изявление на Кардиф. Няма обаче информация дали "сините" от Кардиф ще обжалват това решение пред КАС или не.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти