Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Гонзо: Казусът с футболистите на Уулвс отива към КАС, Градев ще води делото

Гонзо: Казусът с футболистите на Уулвс отива към КАС, Градев ще води делото

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов - Гонзо разясни пред Sportal.bg ситуацията с двамата футболисти на Уулвърхамптън, които в момента пребивават в Пловдив, но все още не са картотекирани при "черно-белите". Силвен Десланд и Джордън Греъм не са получили картотеки заради забавяне от страна на Българския футболен съюз, въпреки че ръководството на пловдивчани е изпълнило всичко в точните срокове. Казусът е отнесен до Спортния арбитражен съд в Лозана (CAS), като Локомотив ще бъде представляван от специалистът по спортно право Георги Градев. Очаква се крайното решение да стане ясно идната седмица.

21 Днес бе изтеглен жребият за 1/8-финалите от туринра за Купата на България

"Водим дело. В момента казусът с футболистите отива към КАС. Градев е адвокатът, който ще води делото предвид това, че мениджърите във Футболния съюз не картотекираха играчите в срок. Ние подадохме документите в срок, но те не са ги картотекирали в срок. Не сме коментирали казус, в който футболистите да се върнат в Англия. Мъчим се по някакъв начин да уредим картотеки. Разчитаме на тези футболисти. Те ни трябват, защото нямаме бройка като играчи. За нас е важно ние да ги направим. Проблемът идва от футболния съюз. Фактът е, че футболният съюз е виновен", започна Георги Иванов за Sportal.bg.

"Трансферният прозорец беше до 00:00ч., а ние изпълнихме всичко в срок. Засега не се оглеждаме за други футболисти, докато не завършим казуса. То вече и кого да търсиш? Вече е началото на октомври. И да вземеш свободен играч, той няма да е подготвен. Другото е - къде ще намериш добър играч? Градев ще се опита да направи каквото може. Ако не, ще мислим тогава. В момента не може да мислим такива неща. Мисля, че казусът ще се реши възможно най-скоро. Идната седмица трябва да се решат нещата. Поне да знаем какво е становището", завърши спорният директор на Локомотив.


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти