Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1 /почивка/

Един от най-добрите играчи на Ман Сити може да изгори за шест мача заради шега със свой съотборник

Футболната асоциация на Англия повдигна официално обвинение срещу един от най-добрите играчи на Манчестър Сити в последно време - Бернардо Силва. Португалецът се озова в центъра на поредния расистки скандал на Острова, след като под формата на шега публикува снимка от детството на своя съотборник Бенжамен Менди, когото сравни с героя от шоколадовите изделия "Конгитос", които са популярни в Испания и Португалия.
Публикацията бе от 22 септември, като много бързо Бернардо Силва я изтри, след което написа, че в днешно време вече дори не можеш да се пошегуваш със своите приятели. Според повдигнатото днес обвинение португалецът може да отнесе наказание от шест мача, ако бъде признат за виновен. Силва трябва да отговори на обвинението до 9 октомври.
Мениджърът на Сити Джосеп Гуардиола вече на два пъти защити своя играч, като заяви, че ще бъде грешка, ако Бернардо Силва бъде наказан за своята шега.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти