Ласицкене скочи остро на Коу и Коулман

Ласицкене скочи остро на Коу и Коулман

Трикратната световна шампионка в скока на височина Мария Ласицкене атакува вербално президента на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) заради факта, че Крисчън Коулман (САЩ) беше допуснат да се състезава и дори спечели световната титла на 100 метра в Доха, след като избегна наказание за три пропуснати допинг теста. Първоначално беше обявено, че пропуснатите три допинг проверки са били в рамките на 12 месеца, а след това стана ясно, че месеците са 14 и така той избегна наказанието.

50 Злато за Ласицкене в страхотен финал в скока на височина

Самата Ласицкене спечели титлата в скока на височина с 2.04 метра, но за втори път стана шампионка на света под неутрален флаг, тъй като Руската атлетическа федерация все още търпи наказание за многобройните допинг случаи с местни атлети.

21 Крисчън Коулман е новият крал на 100 метра, Гатлин със сребро на Световното

“За какво се борим? Накъде отиваме? Този мъж пропусна допинг тестове и дори не го крие. Той не е бил на разположение на допинг ченгетата и сега е световен шампион! Сега той е новото лице на атлетиката. Това шега ли е? Всеки път като чуя името Коулман ченето ми увисва. Защо ни е нужда тази антидопингова борба тогава? Къде са всички тези атлетически комисии, които незабавно подписаха РУСАДА да не бъде възстановена?”, сподели Ласицкене.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти