Стойка Петрова няма да участва на Световното в Русия

Стойка Петрова няма да участва на Световното в Русия

Габриела Димитрова ще открие българското участие на Световното първенство по бокс за жени в Улан-Уде (Русия). Бронзовата медалистка от Европейските игри в Минск се качва на ринга утре, като нейна опонентка в категория до 51 килограма ще бъде англичанката Тори-Елис Уилетс. Габриела е поставена под номер 8 в схемата.

Световната и двукратна европейска шампионка Станимира Петрова почива в първия кръг при 57-килограмовите, като очаква победителката от мача между Нейти Петесио (Филипини) и Джуделен Ромеу (Бразилия). Станимира, втора в схемата на турнира, ще боксира в събота.

От втория кръг започва и Севда Асенова. В понеделник 48-килограмовата ни шампионка, която е пета поставена, ще се изправи срещу Фатиха Мансури (Алжир).

В понеделник е и мачът на Мелис Йонузова. Втората в схемата на категория до 64 килограма българка ще се изправи срещу Мафтунахон Мелиева (Узбекистан). Двубоят е от първия кръг.

Участие на световното първенство няма да вземе Стойка Петрова. Двукратната сребърна медалистка от световни първенства трябваше да боксира в категория до 54 килограма, но от УАДА отказаха да я върнат в списъците си по-рано от процедурния срок от 6 месеца след изваждането й от тях. Така в Улан-Уде България ще бъде представена от 4 боксьорки.

 

boec.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти