Майкъла: Бих предложил Бербатов - дали за треньор, дали на отговорен пост в ЦСКА

Майкъла: Бих предложил Бербатов - дали за треньор, дали на отговорен пост в ЦСКА

Бившият футболист и директор в ЦСКА Георги Илиев-Майкъла коментира напускането на Люпко Петрович и исканията на феновете за оставка и на Стойчо Стоилов. Според него ходът с напускането на сърбина е логичен, с оглед желанието на всички, но всъщност кризата в клуба се дължи на представянето и качествата на самите играчи.

10 "Червена зона" с гост Георги Илиев - Майкала

"Люпко правилно е подал оставка, след като не е искал да остава, а и предвид че феновете поискаха същото. Отделен е въпросът доколко той бъркаше нещо, за да има тези резултати, или играчите просто са лимитирани", заяви Майкъла пред "Тема Спорт" и защити боса Гриша Ганчев.

"Така или иначе е недопустимо след 11-ия кръг ЦСКА да е на 8 точки от върха. За мен Гриша Ганчев прави всичко, както трябва - плащат се заплати, действа се по стадиона, плати се емблемата. Но тези под него е необходимо също да си вършат работата. И не е само треньорът, но цялата спортно-техническа власт", сподели Илиев и коментира казуса с поисканата оставка на Стойчо Стоилов от феновете.

"Оставката на Стойчо Стоилов може да я иска само Ганчев. За мен Стоилов е доказал, че в Ловеч правеше добри трансфери. Ловеч обаче не е ЦСКА. Тук е по-различно, факт е, че в състава се забелязват отчетливи проблеми. Играта в защита е много слаба."

"В средата на терена липсва качествен плеймейкър. А отборът няма и лидер, което пък е най-сериозният недостатък. Бодуров е единственият човек с качествата да поведе тима, но го махнаха. Другите са добри момчета, но не стават за лидери, не са такива личности", допълни Майкъла и изказа критики за начина на управление на клуба.

"ЦСКА не се управлява както трябва. Малко ми лъха на провинциализъм, да не кажа и по-силна дума. Четох внимателно декларацията на феновете и има много истини в нея. Собственикът си е свършил работата, но останалите? Трябва да се уточни и кой за какво отговаря. И всеки да си носи отговорността, а не да има колективна безотговорност.

"Извън собственика всички останали са на ниво под 50 процента от това, което трябва да е. И феновете са прави в своята позиция. Защото треньорите си отиват, но ЦСКА остава. И аз да питам - италианецът Джарета участва ли по някакъв начин в клубните процеси?"

"Аз не съм му чул мнението за играта, за защитата, за халфовете, за атаката. Нали е спортен директор. Защо не коментира? И не трябва ли да участва във всеки трансфер предвид своята позиция? Откакто е назначен, не съм го чул да коментира играта. Разхожда се по трибуните и нищо повече", допълни Майкъла.

10 "Червена зона" с гост Георги Илиев - Майкала

По отношение на евентуалните варианти за нов треньор Илиев коментира: "Ако кажем Стойчо Младенов - за мен той е перфектен треньор. Но съм го казал отдавна - проблемът е финансовата страна и трансферите. Няма смисъл да взимаме по 10 чужденци всеки трансферен прозорец. Иначе като треньор Младенов е идеален."

"Аз бих предложил Бербатов - дали за треньор, дали на отговорен пост в клуба. Но да му дадат голяма власт. Защо да не се справи? Млад е, работи му се. Само че той няма да допусне вмешателство в работата си. Така или иначе трябва да се вземат някакви мерки, защото ЦСКА се съревновава с Локо Пловдив, Арда и Берое за третото място. Това казва всичко", допълни Майкъла.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти