Фетел ще тества гумите на Пирели за 2020 преди ГП на Япония

Фетел ще тества гумите на Пирели за 2020 преди ГП на Япония

Графикът на Себастиан Фетел стана още по-натоварен, след като Ферари му възложиха задачата да представи тима на допълнителния тест на Пирели с гумите за сезон 2020. Тестът ще се проведе на испанската писта "Каталуня", чиято настилка е значително по-абразивна в сравнение с френската "Пол Рикар", където Пирели тестваха досега.

На трасето дни преди състезателния уикенд на Формула 1 в Япония ще бъдат представени и другите два топ отбора – Мерцедес и Ред Бул. За Сребърните стрели ще кара резервният пилот Естебан Окон, който от 2020-а ще бъде част от тима на Рено. Ред Бул пък ще бъдат представени от своя пилот от симулатора Джейк Денис.

"Целта на теста е да бъде финализирано развитието на смесите за сезон 2020. Направихме предложение за допълнителен тест, за да изпробваме нова гума с по-широка гама на работа", коментира шефът на официалния доставчик на гуми за Формула 1 Пирели Марио Изола. "Ние не може да променяме продукта по време на сезона, затова тестовете са изключително важни за нас".

"Мисля, че е наше задължение да участваме в този тест, след като всъщност сме помолени за това. От логистична гледна точка ще бъде трудно. Веднага след теста Себастиан лети за Япония, но за мен е важно да бъдем на този тест, след като всички ние искаме по-добри гуми. Това е най-добрият начин да го постигнем", сподели спортният директор на Ферари Лорън Мекис.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти