Саутгейт: Все по-трудно е да избирам играчи за националния тим

Саутгейт: Все по-трудно е да избирам играчи за националния тим

Английският селекционер Гарет Саутгейт коментира, че в никакъв случай не му е било лесно да избере футболистите, на които да разчита за европейските квалификации срещу Чехия (11 октомври) и България (14 октомври). Очаква се в тези двубои тимът да си подсигури класирането, тъй като е убедителен лидер с 12 точки от четири мача. Бившият защитник се отказа от Кайл Уокър, Деле Али и Джеси Лингард, а извика младите Тами Ейбрахам и Фикайо Томори от Челси.

“Става изключително трудно да избереш играчи, защото конкуренцията е все по-сериозна - заяви Саутгейт. - Трябваше да взема трудни решения. В тима сме включили футболисти, които са в много силна форма. Освен това обръщаме внимание и върху развитието на младите ни състезатели. Очакваме двубоите с нетърпение.”

“Беше лесно да се спра на Ейбрахам - продължи наставникът. - Все пак той е англичанинът с най-много голове в първенството. Още през 2017-а година го бяхме взели в националния тим. Тогава му беше рано, но сега го върнахме най-вече заради шансовете за изява, които той получи от Франк Лампард в Челси. Сега пред Тами стои отлична възможност. Той винаги е вкарвал в юношеските и младежките ни селекции, правеше го и в Чемпиъншип, а сега се възползва от шанса си още от началото на сезона.”

 

Извън групата е Кайл Уокър, но селекционерът обясни, че е доволен от неговите изявите за Манчестър Сити, но просто иска да пробва други футболисти на десния бек.

По-различно е положението с Джеси Лингард. За него Саутгейт намекна, че е загубил форма, но изрази увереност, че отново ще си спечели мястото в националния тим.

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти