Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

Роси: Маркес е близо до перфектния сезон

Роси: Маркес е близо до перфектния сезон

Легендата на MotoGP Валентино Роси призна превъзходството на лидера Марк Маркес и заяви, че испанецът е близо до перфектния сезон. При пет оставащи кръга до края на кампанията, Маркес може да спечели шестата си титла в кралския клас с Honda още тази неделя. Дори и да не успее да осъществи това в Тайланд, Маркес се нуждае от само 27 точки, които да събере през оставащите пет състезания, за да стане шампион за сезон 2019.

С изключение на падането си в САЩ, Маркес не е финиширал извън топ 2 в останалите 13 кръга от календара до момента. Това доведе до сравнения с кампанията му през 2014-а, когато талантливият пилот записа 10 поредни победи.

"Според мен това е най-силният сезон на Марк заедно с 2014. Още от първата си година в кралския клас той е много бърз, но вече достигна този момент от кариерата си, в който е млад, но в същото време е натрупал ценен опит", коментира Валентино по време на пресконференцията в Тайланд. "Този ангажимент е като брак. В някои години моторът е по-добър, в някои – не толкова. Понякога проблемите са повече, понякога – по-малко. Маркес в момента е в добра серия и направи почти перфектен сезон".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти