ЛА Доджърс потегли мощно, Сейнт Луис шокира Атланта (видео)

ЛА Доджърс потегли мощно, Сейнт Луис шокира Атланта (видео)

Лос Анджелис Доджърс оправда имиджа си на фаворит за трета поредна титла в Националната лига и стартира мощно в плейофите на МЛБ. Отбор №1 в "старата школа" през редовния сезон срази гостуващия Вашингтон Нешънълс с 6:0 в първия мач от дивизионната серия до три победи.

25-годишният Уокър Бюлър (W 1-0), който бе избран да започне на питчерското възвишение пред ветераните Клейтън Кършоу и Рю Хюн-Джин, изнесе лекция на столичани. За 6 ининга десничарят направи 8 страйкаута и позволи само един хит и три бази за боли без точка. Адам Коларек (Н 1), Кента Маеда (Н 1) и Джо Кели довършиха шътаута.



Същевременно стартерът на Вашингтон Патрик Корбин (L 0-1) дебютира извън редовния сезон с изравнен 93-годишен антирекорд. В своя първи ининг в плейофите 30-годишният левичар пусна четири бази за боли, включително три поредни при два аута, донесли първата точка на домакините като подарък.

Единственият друг питчер в историята, разходил четирима батери, преди да направи три аута в плейофите, е Арт Райнхарт със Сейнт Луис Кардиналс през 1926 г. Това се случва в 5-ия ининг на мач №4 от Световните серии срещу Ню Йорк Янкис, а двама от получилите база за боли са Бейб Рут и Лу Гериг.



Макс Мънси батира 2 от 3 и завърши с 3 RBI за "мошениците", след като именно той изчака четири бола при пълни бази в 1-вия ининг, а в 7-ия прибра двама рънери с единичен хит. Междувременно в 5-ия след удар на Мънси по земя първият бейзмен на Нешънълс Хауи Кендрик позволи на топката да мине под ръкавицата му при рънер на трета база и два аута и Доджърс поведе с 2:0 даром.

Крайният резултат беше оформен 8-ия ининг, когато двама пинч-хитъри изстреляха по един соло хоумрън – Гавин Лъкс при един аут и Джок Пидърсън при два. Вторият мач е тази вечер отново на ст. "Доджър" в Ел Ей, след което серията ще се пренесе за поне един двубой на ст. "Нешънълс Парк" в Ди Си.



Часове по-рано се изигра и първият двубой в другата дивизионна серия на НЛ между Атланта Брейвс и Сейнт Луис Кардиналс. На ст. "Сън Тръст Парк" в Атланта "чинките" отнеха домакинското предимство на "смелчаците", надделявайки със 7:6 след стъписващ обрат в последните два ининга.

Брейвс поведе с 1:0 още в 1-вия ининг и имаше аванс от 3:1 след 7-ия. В 8-ия обаче гостите изравниха чрез хоумрън на Пол Голдшмит и RBI-сингъл на Мат Карпентър срещу влезлия да спасява положението Марк Мелансън (L 0-1, BS 1).



Звездният клоузър остана и в 9-ия и понесе пълна отговорност за поражението, след като даде още 4 точки от 5 хита, включително двойни хитове с по 2 RBI за Марсел Осуна и Колтън Уонг. В ответната последна атака Атланта успя да върне 3 точки благодарение на два хоумръна – двоен на Роналд Акуня-младши и соло на Фреди Фрийман, но все пак Карлос Мартинес (W 1-0) удържа победата на Кардиналс.

Мач №2 в Атланта е довечера, след което Сейнт Луис ще има възможност да затвори серията на своя ст. "Буш" в неделя и/или понеделник. Днес започват и плейофите във формат "3 от 5" в Американската лига: Хюстън Астрос - Тампа Бей Рейс и Ню Йорк Янкис - Минесота Туинс.





ПЛЕЙОФИ В МЛБ 2019

Национална лига

Атланта Брейвс - Сейнт Луис Кардиналс 6:7 (0-1 в серията до 3 победи)

      ст. "Сън Тръст Парк"               
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
  H
 E
       СЕЙНТ ЛУИС    
 0 
 0
 0 
 0
 1 
 0
 0 
 2
 4 
  7
 14 
 2
       АТЛАНТА   
 1
 0 
 0
 0 
 0
 2 
 0
 0 
 3
  6
  9
 0 

 

Лос Анджелис Доджърс - Вашингтон Нешънълс 6:0 (1-0)

      ст. "Доджър"                           
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
 H
 E
       ВАШИНГТОН   
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 0
 0 
  0
 2 
 2
       ЛА ДОДЖЪРС   
 1
 0 
 0
 0 
 1
 0 
 2
 2 
 Х
  6
 7
 0 

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти