Гледай на живо

Очаквайте в 15:00 Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

Томас Бах: Всички състезатели на Салазар трябва да бъдат разследвани

Томас Бах: Всички състезатели на Салазар трябва да бъдат разследвани

Световната антидопингова агенция (WADA) трябва да разследва всички атлети, които тренират с наказания за 4 години Алберто Салазар, смята президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах.

Преди няколко дни 61-годишният Салазар получи наказание и акредитацията му за Световното първенство по лека атлетика в Доха беше отнета. В изявление на Американската антидопингова агенция беше съобщено, че два независими тричленни състава на Американската арбитражна асоциация са установили, че Салазар и ендокринологът Джефри Браун са пренасяли тестостерон, прилагали са забранена инфузия и са се занимавали с подправяне на документи, за да се опитат да предотвратят разпространението на информация за извършените нарушения. Всичко това се е случвало в центъра на “Найк” в Орегон.

Решението срещу 61-годишния Салазар идва след 2 години битки в съда.

Бах заяви, че случаят е “много притеснителен и предизвиква сериозни опасения”.

“Уверени сме, че WADA ще се отнесе много внимателно към този случай и ще следва въпросите, които остават след този доклад. МОК ще напише писмо до WADA”, каза германецът.

Сред най-известните атлети, които в момента се готвят под ръководството на Салазар, са световната шампионка на 10 000 метра от Доха 2019 Сифан Хасан (Холандия), Констанце Клостерхалфен (Германия) и Йомиф Кеджелча (Етиопия).

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти