Мийк начело на рали Великобритания

Мийк начело на рали Великобритания

Крис Мийк с Toyota Yaris държи лидерството на рали Великобритания след сутрешните петъчни състезателни отсечки. Въпреки че няма етапна победа, благодарение на постоянството си Мийк може да се похвали с 6-секундна преднина спрямо претендента за титла във WRC от Hyundai Тиери Нювил. Авансът на британеца бе достигнал до 9 сек, но леко завъртане го намали. Пилотите от топ 6 пък са разделени от само 10 сек.

Претендентът за титлата от Toyota От Танак бе най-бърз в два от етапите, но по-слабо представяне в последната отсечка го свали до четвърто място зад Мийк, Нювил и Яри-Мати Латвала с третата Toyota.

"Пътищата са изключително кални, хлъзгаво е и условията са много коварни. Изглежда, че дъждът ще спре, но теренът остава много мокър", коментира Мийк.

Танак направи промени в настройките на автомобила си за следобедните етапи. Последният претендент за титлата за сезона Себастиен Ожие се движи пети със Citroen, на 2.3 сек зад Танак. Французинът влезе в канавка, но успя да се измъкне без да заседне. Лекият инцидент обаче счупи предното стъкло на автомобила му. Шесто място заема Крейг Брийн, на 9.8 сек зад Мийк.

Пилотът на Ford Елфин Еванс, който се завръща след контузия, се движи десети на 45 сек зад Мийк, тъй като повреди окачването на автомобила си.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти