Цветан Соколов с шанс да стане световен шампион за 4-и път

Цветан Соколов с шанс да стане световен шампион за 4-и път

Националът Цветан Соколов ще има шанс да стане световен клубен шампион за 4-и път в своята кариера.

Диагоналът ще може да участва на световното клубно първенство през 2019 година с новия си руски клуб Зенит (Казан).

Днес от Зенит официално потвърдиха, че са получили покана да вземат участие в клубния Мондиал 2019, който ще се проведе от 3 до 8 декември, но все още не се знае къде.

Така тимът от Казан ще има възможност да участва на Световно клубно първенство за 5-и пореден път, като печели титлата през 2017 година.

“Получихме покана да участваме на световния клубен шампионат, който ще е се проведе по нов формат. Предложението бе неочаквано, но сме положително настроени. Приехме го”, зави директорът на Зенита Олег Бризгалов.

През последните години на клубния Мондиал играха по 8 отбора, но през 2019 година покана са получили шампионът на Южна Америка Сада Крузейро (Бело Оризонте), първенецът на Европа Кучине Лубе (Чиветанова), финалистът от Шампионската лига на Европа Зенит (Казан) и шампионът на Азия Варамин (Иран).

Цветан Соколов вече е печелил 3 пъти Световното клубно първенство с италианския Тренто през 2009 , 2010 и 2011 година, а през 2017 и 2018 година е играл финал на клубния Мондиал с тима на Кучине Лубе (Чивитанова).

В момента Цветан Соколов набляга на тренировки във фитнес залата, но все още не се е присъединил към новите си съотборници от Зенит в Казан.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти