Олимпийският шампион Рьолер изхвърча от световния финал на копие, Хофман също

Олимпийският шампион Рьолер изхвърча от световния финал на копие, Хофман също

Олимпийският и европейски шампион в хвърлянето на копие Томас Рьолер за пореден път няма да бъде сред медалистите на световно първенство. 28-годишният германец остана последен в своята квалификационна група в Доха със 79.23 метра и не успя да се класира за финала. Още една от германските звезди в копието отпадна от битката за разпределението на медалите. Това е сребърният медалист от Европейското в Берлин през миналата година Андреас Хофман, който постигна 80.06 метра.

Световният първенец от Лондон 2018 Йоханес Фетер (Германия) ще защитава титлата си, след като постигна най-добрия резултат в квалификацията - 89.35 метра. Германия ще има още един представител във финала - Юлиян Вебер с 84.29 метра.

Водачът в световната ранглиста за сезона Магнус Кирт (Етония) записа втория най-силен резултат в квалификацията - 88.36 метра. Общо седем състезатели се справиха с квалификационната норма от 84 метра и ще участват утре във финала, а 12-ицата се затвори от финландеца Ласи Етелятало с 82.26 метра. Сред финалистите са още олимпийският шампион от Лондон 2012 Кешърн Уолкот (Тринидад и Тобаго) с 84.44 метра, световният шампион от Пекин 2015 Джулиъс Йего (Кения) с 83.86 метра и сребърният световен медалист от Лондон 2017 Якуб Вадлейч (Чехия).

 
Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти