ЦСКА-София си го изкара на "боксовата круша" в efbet Лига (видео)

След поражението с 1:2 от Берое преди седмица, днес ЦСКА-София се върна на победния път, разгромявайки с 4:0 Витоша (Бистрица) в мач от 12-ия кръг на efbet Лига.

Резултата откри Тони Уот в 4-ата минута, а в 19-ата Албентоса удвои. В 39-ата минута Кристиян Малинов вкара трети гол, а в 73-ата резервата Евандро оформи крайното 4:0.

26 ЦСКА-София - Витоша (Бистрица) 4:0

Така червените записаха най-убедителната си победа в първенството до този момент, а гостите инкасираха 11-то поражение в изминалите 12 кръга.

Червените започнаха без Тиаго и Евандро, които стартираха в предишния двубой срещу Берое, но сега останаха на резервната скамейка. Бодуров пък отново бе извън групата. А след почивката дебют направи най-новото попълнение Томи Юрич.

Срещата на "Армията" започна с натиск на домакините, които поведоха още в 4-ата минута.

Греъм Кери шутира не много силно от 21-22 метра, Кацарев не се намеси убедително и изби в краката на Тони Уот, а за нападателя не бе проблем да вкара с добавка за 1:0.

В 10-ата минута можеше да се разпише и Албентоса след центриране от корнер, но шутът му с десния крак премина над напречната греда.

В 14-ата минута домакините изпуснаха нова възможност. Мазику проби и центрира отдясно по земя към Соу. Централният нападател стреля от 12-13 метра, но Кацарев този път успя да избие в корнер.

Вторият гол обаче бе въпрос на време и той дойде в 19-ата минута.

Кери центрира от корнер, а Раул Албентоса вкара с глава за 2:0.

Наказателната акция на ЦСКА-София продължи и в 39-ата минута. Тогава Бикел чукна топката с глава при единоборство със съперник, с което изведе Кристиян Малинов сам срещу вратаря и халфът на червените покачи на 3:0.

Малко след това Уот изведе с пета Соу очи в очи срещу Кацарев, но таранът шутира покрай лявата греда.

Две минути след началото на втората час червените като по чудо не отбелязаха ново попадение. Уот отне топката, напредна и подаде към резервата Рубен Пинто, който на почивката смени Бикел. Португалецът, който остана сам срещу вратаря, шутира, но Кацарев с върха на пръстите си изби в корнер.

В 52-ата минута домакините изпуснаха ново положение. Отабор прехвърли Кацарев, но топката кацна на напречната греда.

26 ЦСКА-София - Витоша (Бистрица) 4:0

Витоша отправи един от малкото си удари по посока на червената врата в 54-ата минута, когато резервата Коуроупис стреля от фаул, но Бусато без проблем изби. Секунди по-късно и Кочилов опита шут, но след рикошет топката излезе в корнер.

В 65-ата минута Пинто стреля опасно, но Кацарев спаси. Минута по-късно Уот намери непокрития Евандро, който шутира над вратата останал сам срещу вратаря.

Футболистите на Добри Митов реализираха четвърти гол в 73-ата минута. Евандро получи пас в наказателното поле и стреля, Зюмбулев опита да избие удара с шпагат, но чукна топката толкова, колкото тя да не попадне в ръцете на Кацарев, а в неговата мрежа за 4:0.

След изпълнението на центъра гостите организираха атака, която завърши с удар на Садула в ръцете на Бусато.

Някъде тук Уот отстъпи мястото си на най-новото попълнение Томи Юрич. Австралийският национал се включи с голямо желание да дебютира с гол и отправи 4-5 удара по посока на вратата, но тези, които попаднаха в очертанията на вратата, бяха спасени от Кацарев.

ЦСКА-СОФИЯ - ВИТОША (БИСТРИЦА) 4:0

1:0

Тони Уот 4

2:0

Раул Албентоса 19

3:0

Кристиян Малинов 39

4:0

Евандро 73

ЦСКА-СОФИЯ:

13. Бусато, 19. Турицов, 25. Албентоса, 11. Занев, 18. Мазику, 15. Малинов, 16. Бикел, 8. Кери, 14. Отабор, 9. Уот, 22. Соу

ВИТОША:

33. Кацарев, 2. Гочев, 3. Зюмбулев, 5. Бонев, 6. Гьонов, 7. Кочилов, 10. Амзин, 11. Кутев, 14. Садула, 80. Котев, 93. Кабов

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти