Бала: Младите не ги взимам, защото европейското за 21-годишните им дава самочувствие (видео)

Селекционерът на националния отбор по футбол Красимир Балъков говори пред медиите преди мача от квалификациите за европейското първенство през 2020 г. срещу Черна гора.

Срещата е на 11 октомври в Подгорица.

13 Пресконференция на Красимир Балъков преди мачовтее с Черна гора и Англия

 

"Всеки лагер имаме състезатели, които не са били викани преди това. И сега е така, за да знаем на кого може да разчитаме. Ако някой не съм извикал - не ми е допаднало неговото присъствие в националния отбор или просто искам да видя други футболисти. Това не означава, че те са задраскани от националния отбор. Трябва търпение и малко по-голям позитивизъм. Знам, че всички очакват успехи от българския национален отбор. 16 години ги нямаме, постоянно е негативно. Не че ние - треньорите и футболистите не сме виновни. Ако всички дърпаме на една страна и, въпреки неуспехите, все пак виждаме малкото позитивно, което има вътре и се опитаме да бъдем по-търпеливи, футболистите ще го усетят и ще има резултат. Повечето от тези футболисти са на по-голяма възраст. Много често се говори защо не взимам по-млади футболисти. Това е генерацията, която 6-7 години е играла. Мисля, че тя заслужава да използва своя шанс, да видим дали имат характер, дали имат този заряд. Младите футболисти не ги взимам, защото европейското първенство за 21-годишните е нещо, което им дава самочувствие. В мачовете там повече бият, отколкото падат. При нас е малко по-различно. Времето си върви, но за световните квалификации, дали съм аз или някои друг треньор, много от младите и талантливи футболисти в младежкия национален отбор ще бъдат привлечени в мъжкия", заяви Балъков.

13 Пресконференция на Красимир Балъков преди мачовтее с Черна гора и Англия

 

До момента "лъвовете" нямат победа в своята група и са на последно място с 2 точки от 5 мача и без победа.

На 14 октомври за възпитаниците на Красимир Балъков ще играят срещу фаворита Англия на стадион "Васил Левски".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти