Бундеслигата има неочакван лидер, който не е бил на върха от 34 г. (видео)

Борусия (Мьонхенгладбах) ще посрещне паузата в германския шампионат като едноличен лидер за първи път от 34 години насам. На своя “Борусия Парк” тимът разгроми Аугсбург с 5:1 в среща от седмия кръг и задмина цели пет отбора, за да оглави класирането.



“Жребците” си свършиха работата още до 13-ата минута, в която вече водеха с 3:0. Денис Закария даде началото на головия дъжд във 2-ата минута, а след още шест точен беше и Патрик Херман. В 13-ата Херман се разписа още веднъж. В 39-ата Аласан Плеа наказа комична грешка на вратаря на Аугсбург Томаш Кубек - 4:0.

След почивката срещата се доиграваше и в 75-ата Флориан Нийдерлехнер удари греда. В 81-вата обаче нападателят на баварците все пак успя да реализира, с което за кратко намали аванса на Гладбах. 120 секунди по-късно Брийл Емболо направи 5:1.

Борусия поведе в класирането, но амбициите на тима ще бъдат тествани веднага след почивката, защото му предстоят двубои последователно срещу Борусия (Дортмунд), Айнтрахт (Франкфурт) и Байер (Леверкузен), които също гледат към челните позиции.


МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти