Аталанта се завърна на своя стадион с убедителна победа

Аталанта се завърна на своя стадион с убедителна победа

Отборът на Аталанта постигна победа с 3:1 като домакин на Лече в двубой от 7-ия кръг на Серия “А”. Това беше първи мач за бергамаските през този сезон на техния стадион заради изграждането на нов сектор.

Резултатът откри Дуван Сапата в 35-ата минута с мощен изстрел. Едва пет минути по-късно капитанът Алехандро Гомес удвои преднината на домакините след асистенция на колумбиеца. В 56-ата минута Робин Госенс покачи на 3:0 с шут по земя от границата на наказателното поле. До края на срещата силите на гостите стигнаха само за почетно попадение в 86-ата минута, когато Фабио Лучиони с глава засече центриране от пряк свободен удар.

С днешния успех Аталанта се изкачи на второто място в класирането с 16 точки, колкото има и действащият шампион Ювентус, който обаче е с мач по-малко и по-лоша голова разлика. Лече се намира на 18-ата позиция в зоната на изпадащите с едва 6 пункта.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти