Любен Попов и Николай Кечев триумфираха в ITL Challenger IV

Любен Попов и Николай Кечев триумфираха в ITL Challenger IV

Любен Попов и Николай Кечев са новите шампиони в съботно-неделните турнири на Интерактив тенис ITL Challenger. На кортовете в „Бароко спорт“ Любен се наложи в категория ИТЛ 500 над Цветан Иванов с 6:3 сета. В категория ИТЛ 250 победител е Николай Кечев, надиграл на финала в събота Петър Ненов с 3:1 сета и отказване на съперника.

Barocco Cup ITL Challenger протече при добро време, като дъждът се смили над участници и позволи графикът на турнира да бъде спазен стриктно. Вятърът накара много от играчите да променят стратегията си в движение и това се оказа решаващо за крайния резултат. В първия ден от надпреварата на кортовете в Студентски град излязоха всички с ИТН рейтинг от 7 до 10. Най-добър беше Николай Кечев, който игра много оспорвани мачове, а на финала извади и късмет, защото съперникът му се оттегли при 1:3 заради болки в коляното. Утешителния турнир спечели Тихомир Желев, надигравайки Денис Николов с 6:2.

В неделя мачовете си започнаха участниците в Barocco Cup ITL Challenger 500, а до финала стигнаха двама много добре познати съперници от Интерактив тенис - Любен Попов и Цветан Иванов. През тази година Попов демонстрира отличен тенис и спечели няколко титли при аматьорите, включително втория ITL Challenger. За Цветан пък това беше трети финал от три турнира и очакванията бяха за жестока битка.

- Щастлив съм от победата, защото на финала на третия Challenger в „Дема“ Цветан ме победи, - каза Любен, след като взе купата. – Времето беше студено и ветровито, и това оказа влияние върху играта. Противникът ми игра по-дълъг полуфинал и излязох на корта по-свеж. Възползвах се по-добре от вятъра и от твърдата настилка, а слайсът ми свърши отлична работа. Освен това Цветан направи грешки в ключови моменти. Целта ми през тази година е да завърша на първо място в Интерактив тенис. Ще участвам и в Осмия вечерен турнир в БНТЦ, където се надявам да победя. Форматът на ITL Challenger ми допада много: човек трябва да си балансира силите за 4 или 5 мача на ден, а освен това се играе един сет до 6.

Заради лошите метеорологични условия през последната седмица, началото на категория 500 от Осмия вечерен турнир беше отложено за следващата седмица, а записването е отворено до петък включително.

Повече информация за турнирите на ИТЛ можете на намерите на сайта на лигата www.interactive-tennis.com.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти