Японец ще дебютира във Ф1 на "Сузука"

Японец ще дебютира във Ф1 на "Сузука"

Подкрепяният от Хонда японец Наоки Ямамото ще дебютира във Формула 1 в петък, когато ще получи болид на Торо Росо за тренировка на домашната писта "Сузука".

Торо Росо е собственост на Ред Бул, който пък е захранван с двигатели от собственика на трасето "Сузука" - Хонда. По този начин Ямамото получи шанс да се докаже в най-престижната автомобилна надпревара, в която за последно имаше японски състезател през 2014-а година. Тогава Камуи Кобаяши караше за Катерам.

31-годишният Ямамото е шампион в японската Супер Формула и местния шампионат за туристически автомобили, където си партнираше с шампиона за 2006-а във Формула 1 Дженсън Бътън. 

"Това ще бъде специален ден за мен и съм щастлив, че ще мога да го споделя с феновете. "Сузука" е невероятна писта и именно на нея преди 27 години гледах за първи път Формула 1", заяви той.

Ямамото ще кара на мястото на Пиер Гасли, но неговата възраст няма да му позволи да се бори за място в Торо Росо. От отбора и от Хонда обявиха, че се надяват той да вдъхнови млади японски пилоти.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти