Конфликт между Франция и Байерн

Конфликт между Франция и Байерн

Ръководството на Байерн (Мюнхен) е в конфликт с Френската футболна федерация заради защитника Люка Ернандес. Баварците заявиха, че защитникът няма да може да помогне на отбора в предстоящите мачове за квалификация за Евро 2020, но френската страна го помолиха да се присъедини към лагера на родината си.

Байерн е уведомил “петлите”, че Ернандес има контузия на коляното. В резултат на това от френска страна са информирали мюнхенци, че защитникът все още е длъжен да бъде прегледан на място от медицински екип. Това е възможно според правилата на ФИФА.


"Дразня се от поведението на френската федерация. Искам да отбележа, че Люка Ернандес не можеше да играе нито с Тотнъм в Шампионската лига, нито с Хофенхайм в Бундеслигата. Изявлението на селекционера на френския отбор Дидие Дешан, според което Ернандес е готов да играе на един крак, много ни изненада", каза изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

"Аз съм отговорен за здравето на Люка Ернандес и заявявам, че той няма да може да играе в предстоящите мачове на френския национален отбор, така че няма смисъл да го викат", добави Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт, който е лекар на баварците.

Световните шампиони срещат Исландия (на 11 октомври) и Турция три дни по-късно.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти