Лежал 12 години в затвора срещу Кобрата на 9 ноември

Лежал 12 години в затвора срещу Кобрата на 9 ноември

Лежалият 12 години в затвора Райдъл Букър ще бъде следващият съперник на Кубрат Пулев, обяви ESPN. Двамата ще се бият на 9 ноември във Фресно, щата Калифорния (САЩ). Датата се знаеше отдавна, но до този момент липсва официална информация с кого ще кръстоса ръкавици Кобрата. Първоначално бе обявено, че съперник на българина ще бъде австралиецът Марк де Мори.

Месец преди битката обаче австралиецът е отказал да се качи на ринга срещу българина и от щаба на Пулев е трябвало да пристъпят към резервен вариант.

Така Кубрат ще се бие с 38-годишния американец Райдъл Букър. Все още договорката е само устна и двете страни не са подписали. Очаква се официално потвърждение в близките дни, но новината се потвърждава пред американското издание от двама източници, близки до организацията на двубоя.

Райдъл Букър е бил зад решетките от 9 септември 2005 г. до 9 август 2017 г. за притежание с намерение за доставка на 1 килограм кокаин. До влизането в затвора Букър е с 25 победи и 1 загуба от Джеймс Тони. След излизането си на свобода той има 4 успеха и 1 загуба от Джърмейн Франклин. В последния си мач през юни нокаутира Диюли Аристид.

Битката между Пулев и Букър ще е подгряваща за галадвубоя на вечерта на 9 ноември между Джамел Херинг и Ламонт Роуч във Фресно. Всички мачове ще се играят на стадиона в калифорнийския град, който се ползва предимно за бейзбол.

Последният мач на Пулев пък беше през март, когато победи румънеца Богдан Дину. Българинът залага статута си на задължителен претендент за световната титла на IBF. Победителят от неговия мач ще се бие с Анди Руис или Антъни Джошуа до края на май 2020 г. за шампионския колан.
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти