Маркес и Honda започнаха преговори за нов договор в MotoGP

Маркес и Honda започнаха преговори за нов договор в MotoGP

Honda и шесткратният шампион в кралския клас на мотоциклетизма Марк Маркес вече са в напреднали разговори за удължаване на договора на пилота до края на сезон 2022. Настоящият контракт на Маркес, който прекара цялата си кариера до момента в Honda, изтича в края на следващия сезон. Въпреки че нито Маркес, нито Honda открито говорят за плановете си за след 2020-а, Autosport излиза с информация, че преговорите са започнали преди няколко месеца и вече са във финална фаза.

"От наша страна ще направим всичко нужно, за да се убедим, че Марк се чувства у дома си с нас и не мисли за напускане", коментира мениджърът на отбора Алберто Пуч.

Със спечелената си титла в Тайланд през уикенда Маркес стана най-успешният пилот на Honda в MotoGP историята им, което вероятно допълнително засилва желанието им да го задържат. Последната среща на Маркес с президента на Honda Йошишиге Номура бе през август по време на Гран При на Австрия.

На базата на последния договор на Маркес за сезон 2018/19 се смята, че той е получавал по 14 млн. евро на сезон, като сумата ще се увеличи с новия контракт. Испанецът е и най-добреплатеният мотоциклетист на състезателната решетка в кралския клас.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти