Контузиите в германския национален тим нямат край

Контузиите в германския национален тим нямат край

Кадровите проблеми пред селекционера на Германия Йоахим Льов продължават да се задълбочават, след като стана ясно, че няма да може да разчита на още трима играчи за предстоящата контрола с Аржентина в сряда в Дортмунд. Тимо Вернер е с вирусно заболяване, докато Илкай Гюндоган и Йонатан Та са с контузии.

Марко Ройс също е под въпрос за срещата заради травма, но надеждата в лекарския щаб на Бундестима е и четиримата да бъдат готови за квалификационния мач с Естония в неделя в Талин.


Льов трябваше да се лиши от услугите на седем основни играчи още преди да обяви групата си за двата мача, а през уикенда стана ясно, че няма да може да разчита и на Тони Кроос, Йонас Хектор и Матиас Гинтер, които получиха травми в последните срещи на клубните си отбори. Това доведе до изпращането на спешни повиквателни на Суат Сердар от Шалке 04, Надим Амири от Байер (Леверкузен), Себастиан Руди от Хофенхайм и Робин Кох от Фрайбург.

"С толкова много контузии ситуацията няма как да е приятна, защото затруднява работата ни и прави класирането ни за Европейското първенство доста по-трудно", каза Льов днес.

Той добави, че дебют като титуляри срещу "гаучосите" ще направят защитникът Никлас Щарк от Херта (Берлин) и нападателят Лука Валдшмит от Фрайбург.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти