Ериксен: Спекулациите не са причина за слабата ни форма

Ериксен: Спекулациите не са причина за слабата ни форма

Халфът на Тотнъм Кристиан Ериксен заяви, че слабите резултати на Тотнъм от началото на сезона не са породени от трансферните спекулации около играчи на клуба.

Датчанинът призна, че преминава през тежък перод, но твърди, че ситуацията около неговия договор не е причина за това. Контрактът на Ериксен изтича следващото лято и от 1 януари той може да преговаря с други клубове. Договорите на Ян Вертонген и Тоби Алдервейрелд също изтичат в края на сезона, а през лятото Дани Роуз, Серж Орие и Виктор Уаняма почти бяха продадени.

"Това със сигурност е най-тежкият ми период в Тотнъм, заяви Ериксен пред "Екстра Бладет". - Когато пристигнах в клуба, първата година, имаше приливи и отливи, но след идването на Почетино през 2014 г. нещата се развиваха отлично. Очакванията към нас вече са напълно различни. Трябва да печелим всеки мач. Играчите се опитваме да се изолираме от всичко негативно.

Всички работят много професионално. Навсякъде има спекулации относно трансфери. Това не се отразява на начина, по който се представяме през този сезон. На мен не ми влияят нещата, които се пишат."

След успешните последни няколко сезона от Тотнъм се очакваше да направи следващата крачка, но вместо това допусна серия от разочароващи резултати последните месеци. Миналия сезон лондончани играха финал в Шампионската лига, а сега след първите осем кръга във Висшата лига те се намират на девето място, като в последния кръг загубиха с 0:3 от Брайтън. Тимът на Почетино отпадна от Купата на Лигата от четвъртодивизионния Колчестър и допусна домакинска загуба с 2:7 от Байерн в Шампионската лига.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички