Радослав Апостолов-Щайгата: Радвам се, че приех предложението на Нефтохимик

Радослав Апостолов-Щайгата: Радвам се, че приех предложението на Нефтохимик

Радослав Апостолов е един от перспективните млади играчи в тима на Нефтохимик. Отличи се с добрите си игри в последните срещи на отбора. 22-годишният полузащитник е юноша на Ботев (Пловдив). Преди да се реализира професионално в родния си клуб, е защитавал цветовете на Левски (Карлово) и Несебър.

Да започнем с коментара ти за снощния мач срещу Пирин. Реализира единственото попадение и донесе успеха на Нефтохимик.

- Получи се добър мач. Щастлив съм, че с гола, който вкарах помогнах на отбора да победим. Всички се раздадохме максимално и показахме, че сме добър отбор и сме силна конкуренция за всеки отбор в нашата група.

Отбеляза страхотно попадение. Как се изработва такъв красив гол?

- Да, получи се хубав гол. Тези ситуации във футбол не са случайни, красивите голове са резултат от работа и поставени цели. Старая се да показвам добри игри.

Направи добро представяне и в мача срещу Лудогорец за Купата на България, откривайки резултата за Нефтохимик. Помогна ли ти този мач да добиеш по-голяма увереност?

- Един такъв мач, когато вкараш гол срещу шампиона на България, който всяка година играе в Лига Европа, винаги ти дава някакво самочувствие и определено ми помогна да подобря представянето си и срещу Пирин. Радвам се, че вървя напред и постигам успехи.

Разкажи ми за трансфера ти в Нефтохимик. Ти се присъедини по време на лагера на тима във Велинград. Как се развиха събитията тогава?

- Да, получи се интересно. Бях във Велинград с тогавашния ми отбор - Ботев, но от ръководството ми съобщиха, че няма повече да разчитат на мен. Тогава спортният директор на Нефтохимик Недялко Москов се свърза с мен и ми отправи предложение да се присъединя към отбора. Аз помислих добре и сега се радвам, че взех решението да дойда в Нефтохимик, защото то беше правилното за мен. Тук искам да благодаря на г-н Москов за шанса и доверието в мен.

Как се чувстваш сега в лагера на „шейховете“?

- Чувствам се много добре. Колективът ни е добър. С повечето момчета се познавам отпреди да дойда в Нефтохимик, което ми помогна да се адаптирам в състава по-бързо.

Ботев /Пловдив/ е отборът, в който израстваш. С какво ще запомниш юношеските си години там и първите стъпки в професионалния футбол?

- Ботев ме изгради като футболист и на този отбор дължа повечето от уменията си. Там е една от най-добрите школи в България, с прекрасни условия. Дадоха ми път и в първия отбор и съм им благодарен.

Тогава получаваш и повиквателна за Националния отбор за юноши до 19 години.

- Да, записах три мача, за което съм много щастлив и благодарен на Светльо Тодоров, който видя в мен качества за юношеския национален отбор. Това беше един прекрасен момент за мен и се радвам, че имах тази възможност.

Защо ти викат Щайгата?

- Това е един интересен прякор, който наследих от баща ми. Той е бил футболист, но не е играл професионален футбол. Покрай него от малък съм по стадионите и към мен започнаха да се обръщат с неговия прякор. Покрай баща ми се запалих по футбола, както и брат ми, който е футболен съдия и тепърва започва да израства в тази професия.

Сега предстои пауза в първенството, а в следващия кръг Нефтохимик посреща Хебър /Пазарджик/. Очакваш ли трудности за тима да запази комфортната преднина в класирането, която има в момента?

- Очаквам труден мач. Хебър е добър отбор, с голям бюджет и много футболисти с опит в Първа лига. Ще е постараем да се представим добре, ще се подготвим старателно и ще се опитаме да ги победим.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти