Сензационен финал в НЛ след исторически погром в Атланта и стъписващ обрат в Ел Ей (видео)

Сензационен финал в НЛ след исторически погром в Атланта и стъписващ обрат в Ел Ей (видео)

След двугодишно властване на Лос Анджелис Доджърс, Националната лига в МЛБ ще има нов шампион. Суперфаворитът за трето поредно участие в Световните серии сензационно отпадна още в дивизионните серии, допускайки шокиращ домакински обрат срещу участващия с "уайлд кард" в плейофите Вашингтон Нешънълс.

Съперникът на столичани в спора за титлата в НЛ ще бъде не по-малко неочакван, след като Сейнт Луис Кардиналс нанесе исторически погром като гост на Атланта Брейвс и също стигна до крайния успех във формат "3 от 5", след като изоставаше с 1-2 победи.



Всичко започна късно снощи на ст. "Сън Тръст Парк" в Атланта, където "чинките" разгромиха "смелчаците" с 13:1, отбелязвайки 10 точки още в 1-вия ининг. Това е абсолютен рекорд за откриващ ининг в мач от плейофите на Висшата лига и изравнен рекорд по резултатност в едно нападение от елиминациите изобщо. Също така това е първият случай, в който отбор отбелязва десет пъти в една атака без нито един хоумрън.

Досега 10 точки в един ининг извън редовния сезон бяха вкарвали три отбора: Филаделфия Атлетикс срещу Чикаго Къбс в 7-ия ининг на мач №4 от Световните серии през 1929 г.; Детройт Тайгърс срещу Сейнт Луис Кардиналс в 3-тия ининг на мач №6 от Световните серии през 1968 г.; и Анахайм Ейнджълс срещу Минесота Туинс в 7-ия ининг на мач №5 от финала в Американската лига през 2002 г.



Стартерът на Атланта Майк Фолтиневич (L 1-1) успя да направи само 1 аут, като същевременно пусна 3 хита и 3 бази за боли и пое 7 точки. Сменилият го Макс Фрайд не беше много по-ефективен и даде още 2 хита, една разходка и 3 точки до края на първата част.

В 3-тия ининг резултатът вече беше 13:0 за Сейнт Луис и надеждите на феновете за някакво чудо бяха рязко унищожени. С по 2 RBI за звучния успех на гостите завършиха четирима – Декстър Фаулър, Колтън Уонг, Томи Едман и Пол Дейонг, а по една точка вкараха Марсел Осуна, Мат Карпентър, Харисън Бейдър и питчерът Джак Флахърти (W 1-1). За 6 ининга на възвишението стартерът направи 8 страйкаута и допусна само една значима грешка – соло хоумрън на Джош Доналдсън в 4-тия.



Втората плейофна бомба беше хвърлена рано тази сутрин на ст. "Доджър" в Ел Ей, където Доджърс съвсем необяснимо се сгромоляса срещу Нешънълс и загуби с 3:7 за 10 ининга. Домакините водеха с 3:0 след 5-ия и с 3:1 след 7-ия, но след това бяха наказани с три хоумръна, кой от кой по-паметни.

В 8-ия ининг Антъни Рендон и Хуан Сото изпратиха над оградата две поредни хвърляния на аса Клейтън Кършоу (BS 1), качил се на хълма при 2 аута в 7-ия като смяна на стартера Уокър Бюлър. В допълнителния ининг пък Джо Кели (L 0-1) напълни базите без аут – с разходка на Адам Ийтън, двоен хит на Рендон и умишлена база за боли на Сото, след което Хауи Кендрик размаза топката му за своя втори голям шлем в кариерата и първи в плейофите.



Риливърът на столичани Даниъл Хъдсън (W 1-0) изработи 9-ия ининг без точка, а клоузърът Шон Дулитъл затвори чиста защита в 10-ия и подписа присъдата на "мошениците".

Финалът в НЛ ще се открие утре вечер (11 октомври) на ст. "Буш" в Сейнт Луис, където ще бъде и вторият мач от серията до 4 победи в събота (12 октомври). В понеделник и вторник (14-15 октомври) ще се изиграят третият и четвъртият двубой на ст. "Нешънълс Парк" във Вашингтон, в столицата ще е и евентуалната пета среща в сряда (16 октомври). При необходимост от още мачове шампионът в "старата школа" ще бъде определен следващия петък (18 октомври) или събота (19 октомври) в Мисури.





ПЛЕЙОФИ  МЛБ 2019

Национална лига

Атланта Брейвс - Сейнт Луис Кардиналс 1:13 (2-3 в серията до 3 победи)

     ст. "Сън Тръст Парк"               
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
  H
 E
       СЕЙНТ ЛУИС    
10 
 1
 2 
 0
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 13
 11 
 0
       АТЛАНТА   
 0
 0 
 0
 1 
 0
 0 
 0
 0 
 0
  1
  6
 2 

 

Лос Анджелис Доджърс - Вашингтон Нешънълс 3:7 (10 ининга) (2-3)

      ст. "Доджър"                       
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
10   R  
 H
 E
       ВАШИНГТОН   
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 1
 0 
 2
 0 
 4   7
 9 
 1
       ЛА ДОДЖЪРС   
 2
 1 
 0
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 0
 0   3
 7
 1 

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти