Холандия остана фаворит след инфарктен финал (видео)

Холандия остана фаворит след инфарктен финал (видео)

Отборът на Холандия се изпоти срещу Северна Ирландия, но все пак съумя да изтръгне домакинска победа с 3:1 в европейска квалификация от група “С”, в която е и Германия. Така сега трите тима са на върха с по 12 точки, но северноирландците са с двубой повече.

“Лалетата” губеха с 0:1 до 80-ата минута, независимо че играеха много по-добре. В 75-ата те бяха наказани от Джош Магенис, който се възползва от две грешки на Матайс де Лихт.

Все пак холандците се вдигнаха на щурм и пет минути след попадението на съперника изравниха чрез Мемфис Депай. Влезлият да спасява положението Люк де Йонг донесе обрата в 91-вата, а в продължението имаше време Депай да се разпише още веднъж.

След три дни Северна Ирландия почива, което ще даде шанс на “оранжевите” и бундестима да дръпнат в класирането.

Иначе в другия мач от четвъртък от тази група Беларус и Естония завършиха 0:0. По този начин беларусите загубиха шансове за класиране през евроквалификациите, но пък автоматично се класират за плейофите през Лигата на нациите.


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти