Рос Браун е почти готов с новите правила във Ф1

Рос Браун е почти готов с новите правила във Ф1
Техническият шеф на Формула 1 Рос Браун е към края на създаването на новите правила във Формула 1, които ще влязат в сила от сезон 2021. Бившият инженер на Ферари разкри пред италианския вестник La Stampa, че Формула 1 отчаяно се нуждае от отбор като футболния Лестър. Браун поздрави Мерцедес, Ферари и Ред Бул за резултатите им, но е категоричен, че спортът има нужда да вижда и други отбори на подиума.
Лестър Сити започна сезон 2015/16 в английската Премиър лийг с коефициент 5 000/1 за титлата, а девет месеца по-късно вдигна купата на шампионата на "Кинг Пауър Стейдиъм". Браун се надява новият Ф1 правилник да позволи на някой по-малък отбор да постигне толкова големи резултати, колкото Лестър преди три години.
"Вече завършвам новите правила за Формула 1. Имате ли идея от 2017-а досега колко пилоти с изключение на тези от Мерцедес, Ферари и Ред Бул са се качили на подиума? Само трима от 168 пилоти. Твърде малко. Ние искаме по-оспорвани състезания, в които повече отбори да имат шанс за успех. Формула 1 има нужда от резултати в стил Лестър – един по-малък отбор да спечели състезание, а защо не и титла", разкри Браун.
Той допълни, че от сезон 2021 състезателните уикенди ще бъдат тридневни. Дейностите, които понастоящем се вършат в четвъртък, ще бъдат преместени в петък. "Искаме всяка Гран При да прилича на Супербоул за нацията домакин".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти