Симеоне: Най-много вреда ни нанесе трансферът на Люка Ернандес

Симеоне: Най-много вреда ни нанесе трансферът на Люка Ернандес

Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне беше гост в предаването El Larguero на Cadena SER, където говори по множество теми. Тук са събрани акцентите от неговото интервю.

Откъде идва прякорът му Ел Чоло

Имаше един футборист през 70-те, който се казваше Симеоне и го наричаха Чоло. Беше десен лек на Бока Хуниорс. Някъде около 1985-а мой юношески треньор, дон Викторио Сринето, ми извика “Чоло” и така си остана за цял живот.

Сравненията между Антоан Гризман и Жоао Феликс

Проблемът е, че сравняват Гризман, който почти спечели Златната топка, с едно момче. Един ден седнах с Феликс и му казах: “Това е филмът: ако те пускам във всеки мач и се контузиш, вината е моя, защото няма да знам как да те ръководя. Ако не ти давам почивка, вината отново е моя”. Трябва да му казвам за тези неща. Отворен е към това да слуша и разбира, което е хубаво. Щеше да е притеснително е, ако не разбираше. Казах му: “Ще ме критикуват за това, което ще правя с теб, разграничавай се от това. Много си важен за нас”. Трябва да говоря с едно 19-годишно момче, което е скромно и е склонно да слуша и да разбере, че не може да играе във всички минути. Това, което искам, е най-доброто за Жоао Феликс.

Определенията, че е дефанзивен треньор

Не ме дразнят. Във футбола никой не е прав. Аз се стремя към един конкурентен отбор, който винаги да е по-близо до победата, отколкото до загубата. Успяхме да го постигнем. Тези, които ме критикуват за тактиката ми, нека са щастливи. Аз знам от какво се нуждае тимът. Тъй като познавам клуба, знам какво трябва да се направи.

Внезапното обновяване на състава през това лято

Всяка ситуация е различна. Най-много ни навреди напускането на Люка Ернандес, защото беше наше момче от школата ни, каквито са също Саул Нигес и Коке. Томас Партей е изключителен, защото вече пет години работим върху него. Люка премина през същия път.

Трансферът на Гризман в Барселона

Доволен е и е там, където искаше да бъде. Ще се справи добре. Добър човек е, скромен, знае как да стане част от колектива. Отношенията му с Лионел Меси? Това е проблем на Ернесто Валверде, аз си има своите такива. Добре играе и със сигурност ще се напасне там.

Стилът на игра

Винаги са ни лепвали етикета, че сме дефанзивни. Темата е скучна. Дразнят ме разбирачите, които уронват престижа на този, който се защитава добре. За Кике Сетиен казваха, че е офанзивен, а той чакаше в своята половина, за да те бие на контраатака.

Треньорът, на когото се възхищава

Юрген Клоп. От четири години е в Ливърпул. Печелил и губел е с един и същ стил на игра. Много е близък с играчите и е усмихнат.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти