Надал става №1 в света на 4 ноември

Надал става №1 в света на 4 ноември

Все още не може да се каже с абсолютна сигурност дали Новак Джокович или Рафаел Надал ще завърши 2019 година като №1 в света, но при всички случаи в началото на следващия месец испанецът ще се завърне на върха в ранглистата на ATP. Ясна е и точната дата, когато ще се случи това - 4 ноември. Тогава от актива на настоящия лидер в ранглистата Джокович ще бъдат приспаднати 1600 точки, спечелени от сърбина от Парижкия Мастърс и Заключителния турнир на ATP в Лондон. И в двете състезания сърбинът загуби на финала през 2018 година. Испанецът пък няма да защитава нито точка до края на годината и това му гарантира завръщането на първото място, което досега е заемал в продължение на 196 седмици в кариерата си.

Надал пропусна “Мастърс”-а в Шанхай тази седмица, а Джокович отпадна на 1/4-финалите днес след поражение от Стефанос Циципас и не успя да защити миналогодишната си титла. Балканецът ще има 320 точки аванс пред ибериеца при обновяването на ранглистата на ATP в понеделник, но не е планирал участия на други турнири до надпреварата във френската столица и това ще позволи на Надал да го измести от първата позиция.

Интересно за отбелязване е, че Джокович и Надал ще се изправят един срещу друг в демонстративен благотворителен мач в Казахстан на 24 октомври. Въпросният мач е в седмицата, в която ще се проведат турнирите от категория ATP 500 във Виена и Базел (21-27 октомври).

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички