Зверев се справи с Беретини и ще спори с Медведев за титлата в Шанхай

Зверев се справи с Беретини и ще спори с Медведев за титлата в Шанхай

Германецът Александър Зверев се класира за шестия си финал на турнир от сериите "Мастърс" 1000. В полуфиналите в Шанхай той победи италианеца Матео Беретини с 6:3, 6:4.

По този начин в спора за титлата в неделя Зверев ще срещне руснака Даниил Медведев, който по-рано днес надигра също в два сета гръка Стефанос Циципас. Срещу Беретини Зверев затвърди силната си форма от последните седмици. Германецът записа цели 11 аса и направи само една двойна грешка, което му помогна да не загуби нито веднъж подаването си в мача. Зверев успя да вкара над 80 процента от първите си сервиси, като така спечели 34 от 38 разиграни точки.

От другата страна Беретини нямаше подобен успех и с едва 52 процента вкаран първи сервис бе безпомощен срещу мощната игра на противника си. С победата си Зверев направи важна крачка към класиране за финалния турнира на АТП, за който билет вече си осигуриха шестима - Новак Джокович, Рафаел Надал, Роджър Федерер, Даниил Медведев, Доминик Тийм и Стефанос Циципас.

Към момента Зверев е седми в класацията, а първите осем ще получат право да играят в заключителното за сезона състезание. Неделният финал между Медведев и Зверев ще бъде пета среща между двамата, като до момента Зверев е спечелил всеки един от четирите мача помежду им, макар и най-скорошният от тях да е от август миналата година.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички