Хийлд очаква оферта от Кингс, но времето изтича

Хийлд очаква оферта от Кингс, но времето изтича

Бъди Хийлд иска да продължи да играе за Сакраменто, но намекна, че ако не получи оферта за нов договор съвсем скоро, нещата може да придобият друг вид. Гардът пристигна в столицата на щата Калифорния през 2017 година от Ню Орлиънс, а сезон 2018/2019 бе най-силен за него откакто е в НБА. Бахамският стрелец вкарваше по 20.7 точки и игра във всичките 82 мача на Кингс, като освен това правеше и по 2.5 асистенции и овладяваше по 5.0 борби на двубой.

“Трябва да свършим това. Искам да се приключи, със сигурност. Защото ако не се случи, нещата може да придобият друг вид. Сакраменто е мястото, на което искам да бъда. Виждам бъдещето си тук. Имаме още седмица и половина, за да видим какво ще стане, но пак казвам, че искам да бъда тук”, коментира пред Sacramento Bee сегашната си ситуация Хийлд.

Гардът може да получи оферта в следващите 10 дни, но засега няма знак за подобен ход от страна на Владе Дивац и клубното ръководство. Ако не препопдпише с “кралете” до 21 октомври, той ще бъде ограничен свободен агент идното лято, а за да го задържат, от Сакраменто ще трябва да отговорят на офертите към него с равна сума.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти