Гюндоган и Джан на мушката след противоречива публикация на турците

Гюндоган и Джан на мушката след противоречива публикация на турците

Германските национали Илкай Гюндоган и Емре Джан попаднаха в центъра на вниманието, след като харесаха Instagram публикация, свързана с турския национален отбор. По време и след европейската си квалификация срещу Албания в петък турците отправиха военен поздрав. Снимката с козируването от съблекалнята, разпространена от профила на националния тим на страната и споделена от Джен Тосун, беше харесана от Гюндоган и Джан. Скоро след това обаче и двамата махнаха “лайковете”. С козируването турски футболисти изказват подкрепа към войниците, участващи в операцията срещу кюрдите в Сирия, която е в ход от няколко дни насам.

“Осъзнах, че това ми харесване на публикацията може да бъде прието за политическа пропаганда - заяви Гюндоган пред “Кикер”. - Затова и веднага се коригирах. Вярвайте ми, че след случилото се през миналата година сега да споделям политическа позиция е последното нещо, което искам”.

През миналата година, в навечерието на Мондиал 2018, се появиха снимки на Гюндоган с турския президент Реджеп Таийп Ердоган. Това ядоса много германци, които изразиха недоволството си от полузащитника на Манчестър Сити.

Джан пък се оправда, че бил харесал поста на Тосун по инерция, без да се загледа за какво е точно.

Иначе УЕФА вече обяви, че разследва нетипичния поздрав на турските футболисти.
Отделно правителството на Германия призова Турция да прекрати военните действия срещу кюрдите.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти