Вече само чудо може да осуети дебюта на Нешънълс в Световните серии (видео)

Вече само чудо може да осуети дебюта на Нешънълс в Световните серии (видео)

Вашингтон Нешънълс е само на крачка от исторически дебют в Световните серии на МЛБ. Участващият с "уайлд кард" в плейофите столичен тим срази шампиона в Централната дивизия Сейнт Луис Кардиналс с 8:1 и дръпна с 3-0 в серията до 4 победи от финала в Националната лига.

Питчерът Стивън Страсбърг (W 1-0) поведе домакините на ст. "Нешънълс Парк" към категоричния успех тази нощ. Асът на Вашингтон хвърля 7 ининга, в които направи 12 страйкаута, даде 7 хита и пусна само една точка, при това не по своя вина (0 ER).



Гостите се разписаха чак в 7-ия заради подхлъзване на левия аутфилдер на столичани Хуан Сото при единичен хит на Пол Дейонг и последвало лошо хвърляне, позволило на Хосе Мартинес да пресече необезпокояван хоума. В следващите две защити по три бързи аута направиха Фернандо Родни и Танър Рейни.

Стартерът на "чинките" Джак Флахърти (L 0-1) беше изваден от игра след 4 ининга с 6 страйкаута, 2 бази за боли, 5 хита и 4 точки. Предопределящият ининг се оказа 3-тият, в който атаката на Нешънълс отбеляза четири пъти след единичен хит на Адам Ийтън и двойни на Антъни Рендон и Хауи Кендрик (2 RBI).



Кендрик завърши мача с общо 3 RBI, след като прибра още един рънер с дабъл в 5-ия. В същата атака резултатът набъбна до 6:0 след поредния двоен хит – на Райън Зимърман.

Зимърман също записа още една RBI – с единичен хит в 7-ия ининг, а междувременно Виктор Роблес изстреля соло хоумрън в 6-ия. За 22-годишния доминиканец това беше първи мач след 4 октомври, когато разтегна бедрен мускул.



След първите три мача от финала в НЛ тримата топпитчери в ротацията на Вашингтон – Анибал Санчес, Макс Шързър и Стивън Страсбърг, имат комбиниран коефициент на средно допуснати точки (ERA)... 0,00 (нула цяло и нула, нула). Стартер в мач №4 тази вечер ще бъде Патрик Корбин, който ще се опита да класира тима си за първи път в Есенната класика. Негов опонент на възвишението за Сейнт Луис ще бъде Дакота Хъдсън.

В историята на Мейджър лийг бейзбол има само един случай, в който отбор е отпадал от плейофите след аванс от 3-0 победи. През 2004 г. Ню Йорк Янкис губи по този трагичен начин финала в Американската лига срещу бъдещия шампион в Световните серии Бостън Ред Сокс.





ФИНАЛИ В МЛБ 2019

Национална лига

Вашингтон Нешънълс - Сейнт Луис Кардиналс 8:1 (3-0 в серията до 4 победи)

      ст. "Нешънълс Парк"                 
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
 H
 E
        СЕЙНТ ЛУИС   
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 0
 1 
 0
 0 
  1
 7 
 0
        ВАШИНГТОН   
 0
 0 
 4
 0 
 2
 1 
 1
 0 
 Х
  8
11
 1 

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти