Призив от Острова: Заключвайте стадиона в София, никой повече да не бъде канен там

Призив от Острова: Заключвайте стадиона в София, никой повече да не бъде канен там

Британският вестник “Гардиън” призова за крайни мерки спрямо българския национален отбор след расисткия скандал по време на квалификацията срещу Англия в понеделник. Журналистът Барни Рони е възмутен от видяното и пише следното:

121 България - Англия

“Засега никоя друга европейска нация не бива да бъде канена да играе в София. Заключвайте вратите. Оставете пластмасовите седалки да плесенясат, бетонът – да се напука. Поведението на тези българи не беше моментно, позволявайки на обичайно високите им стандарти да рухнат. Те се радваха при възможността да обидят черен футболист и да демонстрират, че понякога са фашисти“

“Ще дойде ли Англия отново тук? Ще има последствия за българския Футболен съюз. Може би протоколът ще бъде използван по-често. Какво представлява той така или иначе? Модел на поведение, опит за цивилизоване. Какъв протокол видяхме тук? Недостатъчен. И все пак, отвъд това, идеята, че УЕФА може наистина да спре подобни расистки протести, е смешна”, продължава пратеникът на “Гардиън”.

“Добре дошли в новия свят. Дойдохме с очакване за футболен мач. Получихме жалко събитие в жалка нощ на жалък стадион срещу жалък съперник, случило се на жалкия фон на контраобвинения и вражди“, допълва Барни.

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти