Шефът на анти-расистката организация "Kick it Out": УЕФА трябва да изхвърля отбори от турнирите заради расизъм

Шефът на анти-расистката организация "Kick it Out": УЕФА трябва да изхвърля отбори от турнирите заради расизъм

Шефовете на европейския футбол трябва да обмислят по-строги мерки, за да изкоренят расизма от футбола. Това е мнението на шефката на анти-расистката организация “Kick it Out” Ройзин Ууд. Според Ууд следващата стъпка трябва да е изхвърляне на отбори от турнирите на УЕФА, когато се стига до сцени като тези по време на срещата България - Англия снощи на “Васил Левски”.

“Ако казваш, че трябва да има нулева толерантност към подобно поведение, то наистина трябва да е така. Ако погледнете снимките на някои от българските фенове, там имаше хора, които носеха тениски с надпис “неуважение”, това е абсолютна подигравка с кампанията на УЕФА. Всичко това трябва да бъде разследвано много сериозно.

Вчера се игра при частично затворен стадион, но тези наказания не са достатъчни. Трябва да се вземат по-сериозни мерки като изхвърлянето или недопускането на отбори до турнирите, това вече ще даде ясно послание.

Това са професионални футболисти, които излизат, за да играят футбол. Вие не очаквате подобно отношение на работното си място, защо тогава те да го очакват. Аплодирам Гарет Саутгейт и английският отбор за достойнството с което преминаха през тази ужасна ситуация”, заяви Ройзин Ууд пред “ББС”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти