Обявиха номинираните за най-добър млад футболист в Европа

Обявиха номинираните за най-добър млад футболист в Европа

20 футболисти попаднаха в списъка с номинираните за наградата за най-добър млад играч до 21-годишна възраст в Европа - Golden Boy. Отличието се дава след гласуване на журналисти от най-авторитетните спортни медии на Стария континент и съществува от 2003 година. Последният носител на приза е Матайс Де Лихт, който го спечели като част от Аякс, а след това премина в Ювентус.

Ето и кои играчи бяха номинирани за Golden Boy 2019:

Матайс Де Лихт (Ювентус и Холандия), Алфонсо Дейвис (Байерн (Мюнхен) и Канада), Джанлуиджи Донарума (Милан и Италия), Ансу Фати (Барселона и Испания), Фил Фодън (Манчестър Сити и Англия), Матео Гендузи (Арсенал и Франция), Ерлинг Халанд (РБ (Залцбург) и Норвегия), Кай Хаверц (Байер (Леверкузен) и Германия), Жоао Феликс (Атлетико Мaдрид и Португалия), Деян Йовелич (Айнтрахт (Франкфурт) и Сърбия), Мойс Кийн (Евертън и Италия), Канг-Ин Лий (Валенсия и Южна Корея), Андрий Лунин (Валядолид и Украйна), Даниел Мален (ПСВ Айндховен и Холандия), Мейсън Маунт (Челси и Англия), Родриго (Реал Мадрид и Бразилия), Джейдън Санчо (Борусия (Дортмунд) и Англия), Феран Торес (Валенсия и Испания), Винисиус (Реал Мадрид и Бразилия), Николо Дзаниоло (Рома и Италия).

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти