Семейството на починалия в София англичанин не приема историята с наркотиците

Семейството на починалия в София англичанин не приема историята с наркотиците

Семейството на починалия в понеделник в София английски фен не вярват в достоверността на информацията на българската полиция за случилото се. 32-годишният Робърт Спрей, който бил пристигнал за мача България - Англия, постъпил в "Пирогов" малко след 10 часа. Преди това на тел. 112 е подаден сигнал за мъж в безпомощно състояние в района на улиците "Раковски" и "Иван Вазов". Той бил откаран в "Пирогов" с линейка. След пристигането му в болницата обаче започнал да буйства. Според МВР се е държал агресивно и е заплашвал персонала, което наложило намесата на охраната на място и на самата полиция.
"Предприети са действия за транспортирането му към столично полицейско управление. По пътя мъжът е починал", пише в съобщението на МВР. После се появи информация, че той е бил взел наркотици и е починал от свръхдоза.

Неговите роднини обаче смятат, че обстоятелствата около кончината са съмнителни. Сестра му Кейти Браун твърди, че Спрей не е употребявал дрога, защото работел като шофьор за DHL и във фирмата редовно са му били правени тестове за употреба на наркотици.

“Миналата седмица го проверяваха и той мина теста. Той обичаше професията си и не би си позволил да се дрогира”, коментира Браун пред “Телеграф”.

Тя не вижда логика в информацията на полицията, че брат й се държал агресивно. По нейна информация в 8:50 часа Робърт излязал да си купи цигари, а в 9:58 часа е намерен да лежи на земята на цели 18 км от хотела му.

“Чухме, че той е бил прибран и после е станал агресивен. Предполагам, че когато той се е събудил в болницата, се е запитал: “Къде, по дяволите, съм?”. Той беше висок 190 см и не знам дали не са преценили, че той може да бъде опасен за тях. Но няма логика в това, защото той беше един дружелюбен гигант”, чуди се Кейти Браун.

20 Английските фенове преди мача с България

Към момента повече от 12 000 паунда са събрани в подкрепа на семейството на починалия и с цел тялото му да бъде транспортирано от България.

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти