Дучето: Имахме национален отбор, докато спортът беше държавна политика (видео)

Бившият тартор на сектор "Г" Димитър Ангелов - Дучето беше гост в студиото на Sportal.bg. Той коментира ситуацията в българския футбол, като изрази мнение, че националният ни отбор по футбол е бил по-добър, докато родният спорт все още е бил държавна политика.

“Имахме национален отбор, докато спортът беше държавна политика. 30 години ние само слушаме, че футболът бил самостоятелен. 2000 година, 1999-а ли беше, кой направи тази наредба футболните клубове ЦСКА и Левски да станат частни? Хайде, кажете ми, как любовта става приватизирана. Не знам, не го разбирам. Може ли любовта да ти е акционерно дружество? Откъде ще ги вземеш тези нови лица да са ръководители на БФС? Това, че си бил добър футболист, гаранция ли е, че си добър ръководител? Според мен нещата трябва да тръгнат от квартала, от градинката”, заяви Дучето в “От дузпа в тъч”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти